Rólunk

Ajánlatkérés

A Helio Kft. családi vállalkozásként indult 1994-ben két fő ágazattal: építészet és informatika.  A cég informatikai ága Varga Balázs vezetésével, az építészeti ág Busch Tamáséval.
Kezdetben az informatikai divízió fókusza elsősorban méréstechnikai eszközök tervezésére, kivitelezésére és tesztelésére irányult, a cég kiemelt partnerei a Westel 900 GSM (ma T-Mobile) és a GEC Alsthom (ma Alstom Hungary) voltak.

2014-ben a cég informatikai részlege profilt váltott és Varga Dániel vezetésével a webes szoftverfejlesztés, ezen belül vállalati adminisztrációs rendszerek fejlesztése és támogatása lett a központi irány. Azóta a Helio csapata és tevékenységi köre egyaránt bővült, többek közt webshopok és websiteok tervezésével és kivitelezésével, illetve az ezekhez köthető utólagos technikai támogatással is.

A Helio jelenlegi két fő tevékenységi körre fókuszál:

A cég 2014 óta folyamatosan növekszik, jelenleg átlagosan kisebb fejlesztések és évi 8-10 nagyobb projekt kivitelezése mellett évente több mint 5000 óra fejlesztési támogatást nyújt partnereinek.

lezajlik a profilváltás és a Helio megkezdi a munkát négy állandó support partnerrel

2014

a Helio fejlesztői csapata ismét a két év alatt 4 fejlesztővel bővül

2016

a folyamatos support szolgáltatás mellett a Helio havonta egy független projektet ad át

2018

a pandémia nyomán a csapatunk home officeba vonul vissza, de a munka nem áll meg

2020

közel 7500 fejlesztés megoldásán vagyunk túl és nem állunk meg!

2022

Jövőképünk

Nyitottak vagyunk új megoldásokra,  és szoftverek megismerésére, korábbi szoftverek optimalizálására és külső fejlesztő csapatokkal való együttműködésre.

 

Szeretjük, ha ég a kezünk alatt a munka, ha folyamatosan és hatékonyan tudunk előre haladni. Ennek a kulcsa, hogy bízunk fejlesztőinkben és partnereinkben is. Elvünk, hogy ne üljünk a munkán. 

Ha sok apró problémával találjuk szembe magunkat, elkezdjük feldolgozni ezeket. Ha összefoghatatlanul nagy feladattal találkozunk, megteremtjük az alapokat, hogy azok irányt és talajt biztosítsanak a részleteknek.

 

Célunk, hogy ezen értékek mentén, folyamatosan bővülő ügyfélkör mellett, fejlődjünk és kerüljünk szembe újabb kihívásokkal.

Vezetőségünk

Varga Dániel CEO
Varga DánielCEO

2009-től foglalkozom webes fejlesztéssel. 2014-ben átvettem édesapám informatikai vállalkozásának vezetését és önálló csapattal, saját ügyfélkörrel folytattam a fejlesztői munkát. 2014 és 2016 között újraszerveztem a céget és fő profillá emeltem a webes szoftverfejlesztést. Munkáim során a webes szoftverek széles skálájával dolgoztam, például:

 

  • pénzügyi vállalatok komplex adminisztrációs és accounting rendszereinek karbantartása és fejlesztése
  • online szerkesztőségek supportja és fejlesztése
  • weboldalak és webshopok megújítása
  • új webshopok és weboldalak létrehozása
  • egyedi CMS rendszer tervezése és felépítése

Varga Máté COO
Varga MátéCOO

Az elmúlt 10 évben számos szakterületen megfordultam. 2009 és 2013 között a Samsung- nál dolgoztam salesként. 2013 és 2016 között BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán tanultam, ahol elsősorban kommunikációelmélettel foglalkoztam, majd választás elé kerültem, hogy az egyetemi, illetve tudományos irányban vagy a versenypiacon folytatom a pályafutásom.

 

Ekkor kért meg Dani, hogy csatlakozzam a vállalkozásához projekt menedzserként és a napi munkákat vezénylő operatív vezetőként. 2016-2017 során a vezetésem alatt több jelentős ügyféllel bővült a vállalkozás. Ezzel párhuzamosan a csapatunk a duplájára nőtt; a csapat koordinációja és az ügyfelekkel való kapcsolattartás azóta is a fő feladataim közé tartozik.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Amennyiben hozzájárul használatukhoz, ezek segítségével mérjük és elemezzük a honlap használatát.
Információ & Beállítások

Elfogadom